Laver du disse 3 fejl, når I skal hygge jer sammen?

June 1, 2018

Scenen for den perfekte dag er sat. Endelig har du tid til at hygge med familien, og du glæder dig virkelig til at lave noget sammen med børnene. Måske har du haft en virkelig stressende uge, og du føler, haft lidt for travlt, været lidt for utålmodig og ikke så nærværende. Men nu har du endelig tid til at I skal hygge jer sammen.

 

Men når I endelig skal til at hygge jer sammen, ender det med at blive et mareridt! Det er som om børnene ikke engang gider at lave noget sammen. Du begynder måske at irettesætte og dine børn begynder at småskændes. Måske undrer du dig over, hvad der i alverden gik galt? Hvorfor kan vi ikke bare hygge os sammen? 

 

 

Det kan være, at du gør en af ​​disse tre fejl:

 

1. Du irettesætter dine børn.

Hvis du tager den irettesættende-mor-tilgang, når I skal hygge jer sammen, vil dine børn reagere på det. Måske er det bare nogle helt almindelige små ting som "vær sød at sidde stille”  eller "du skal ikke tale med mad i munden". Og du synes, det er dit job at stoppe disse ting, hver gang du har oplevet dem, fordi du er jo den voksne, og du er ansvarlig for hvordan dine børn opfører sig. Men glem alt om at “opdrage” for et kort øjeblik. Du får masser af andre muligheder for at fokusere på dette. Så tving dine kontrollerende-mor-øjne til at se i en anden retning, når I skal hygge og fokuser i stedet på på at skabe en god stemning, hvor ingen bliver vurderet og irettesat.

 

2. Du har planlagt det hele.

Du har planlagt en ting I skal lave sammen udfra, hvad du selv kunne tænke dig ønsker, eller hvad du tror dine børn gerne vil. Problemet er, at hvis du har arrangeret det hele på forhånd, minimerer du muligheden for at børnene engagerer sig og føler sig betydningsfulde. Brug i stedet denne hyggestund til at "besøge dine børns verden". Tal med dem om, hvad de kunne tænke sig, I skulle lave sammen. På denne måde viser du din interesse i deres mening og deres verden. Og på den måde vil de være mere motiverede og gå op i den ting, I skal lave sammen.

 

3. Du har glemt at sætte rammerne

Ved dine børn, hvornår I skal hygge sammen? Og ved de, hvornår det kommer til at slutte? Du forebygger mange konflikter ved at skabe mere forudsigelighed omkring den aktivitet, hvad der skal ske. Husk at fortælle dine børn, hvad de kan forvente og fortælle dem også, hvad du forventer af dem. Du sætter rammerne og bestemmer, hvornår I skal hygge sammen, og dine børn beslutter, hvad I kan lave sammen. På denne måde sikrer du, at du er alle er helt med på hvad der skal foregå.

 

Ved at undgå disse tre fejl vil du øge sandsynligheden for at have en dejlig og sjov tid sammen. Og ved at bruge disse tre enkle tips, vil det gøre det meget nemmere og sjovere at være sammen med dine børn. Og det vil også være meget sjovere for dine børn at være sammen med dig.

 

Så hyg løs! ... og glem ikke at fortælle dine børn, hvor meget du elsker at være sammen med dem! ❤️👨‍👩‍👧‍👦

 

Please reload