Stop med overbeskytte - styrk dit barn i stedet for!

July 12, 2018

Det er en god ting, når du ikke hele tiden “overvåger” dine børn. Det er vigtigt, at give dem plads til at gøre deres egne erfaringer og udforske verden på egen hånd - og det kan de ikke, hvis du hele tiden holder øje med dem.

 

Det er okay, hvis børnene en gang imellem bliver våde, kolde eller at de får nogle små skrammer - til en vis grænse naturligvis. At slå sig eller at have lidt ondt er en uundgåelig del af børns læring og udvikling. Det er en helt naturlig del af livet.

 

Når børnene får lov at gøre deres egne erfaringer, lærer de at tro på egne evner, tage sig af sig selv og være selvbevidste.

 

Det kan have alvorlige konsekvenser, at kontrollere sine børn hele tiden, og over våge alt, hvad de gør. Hvis du kontinuerlig beskytter dine børn, tjekker om de gør tingene på din måde, frarøver du dem muligheden for at lære af egne erfaringer. Kontrol er med til at lære dem, at de skal gøre ting for andres skyld og gøre andre glade, i stedet for at mærke hvad jeg har lyst til, og hvad er jeg god til.  

 

Når du kontrollerer dine børn viser du dem, at verden er et farligt sted. Du viser dem, at du ikke stoler på dem, og du tror ikke på dem, at du ikke tror, ​​at de selv kan håndtere ting.

 

Så du er nødt til at stoppe det!

 

Du skal vise, at du stoler på dine børn, før de kan lære at stole på sig selv. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke skal sætte nogle grænser, for det skal du! Og derefter give dem mere frihed inden for de grænser du har sat, uden at du bliver involveret. Og så begynder du at styrke dine børns selvtillid!

 

Synes du, det er svært at give slip?

 

 

Please reload