Verden har brug for modige piger

June 18, 2018

 

 

Forskning viser, at 9 ud af 10 piger ikke er tilfredse med deres udseende. Måske er problemet opstået i takt med vores stærkt voksende moderne digitaliserede verden, hvor billeder og input af perfekte flotte piger er en meget stor del af pigernes hverdag. Vi bliver konstant konfronteret med skønhedstips om, hvordan man skal se ud, hvad man skal have på, hvad man skal spise, hvordan man træner, og ikke mindst at vise omverden, at man er en succes.

 

Og aldrig før har så mange piger og unge kvinder lidt af lavt selvværd, angst og depression - verden har brug for modige piger, der tror på sig selv!

 

Piger, der ikke giver en f ***  for det endeløse antal Youtubers selvopfundne skønhedsidealer.

Piger, der ved, hvem de er, og ved hvad de kan lide.

Piger, der bekymrer sig mere om, hvordan de har det, end hvordan de ser ud.

Piger, der ikke er bange for at skille sig ud, være sig selv,  tro på noget og kæmpe for det!

 

Dette er BørneManualens opfordring til alle mødre rundt omkring i det danske land, der har en datter, de skal gøre klar til denne moderne verden: Vi skal opdrage modige piger, og her er et bud på hvordan du kan gribe det an:

 

# 1 Accepter hvem hun er og accepter hendes interesser

Brug tid sammen med hende, og besøg hendes verden. Vær nysgerrig uden at bebrejde  hende eller sætte spørgsmålstegn ved hendes interesser på en negativ måde. Vis din interesse i hendes verden, så hun vil føle, at hun er perfekt, præcis som hun er. Og de ting hun interesserer sig for, er af stor betydning for hvem hun er. At blive accepteret for hvem hun er, er afgørende for at styrke hendes selvværd.

 

# 2 Vær nysgerrig på hvordan hun løser problemer

Vi, især mødre, har en tendens til at give mange gode råd om, hvordan vores døtre skal løse store og små problemer. Men STOP med det! I stedet skal du spørge hende, hvordan hun selv har løst problemet. Spørg hende: Hvad gjorde du? Hvordan klarede du det? Og når hun fortæller dig, hvordan hun håndterede det, så støt hende i det hun gjorde. Fokusér på at hun gjorde noget, og hun formåede at løse problemet selv. Det vil få hende til at føle sig selvsikker og tro på sine egne beslutninger, selvom det måske ikke lige var den løsning, du ville have valgt. Det vigtige er, hun gjorde noget, og hun har følelse af, at hun selv kan takle de udfordringer hun møder.

 

# 3 Opfordre hende til at turde mere!

Modig er ikke bare noget man er født som, men noget man kan øve sig på. Du skal opfordre din datter til at turde mere. Find de rigtige udfordringer og opmuntre hende til at gøre nye ting, hun synes, der er svært. Hvis hun f.eks. er meget genert, kan udfordringen være at tale med fremmede fx damen i supermarkedet. Når hun gør det, så husk at anerkende hendes præstation, og sæt ord på det. Fortæl hende: Jeg så, hvordan du faktisk fik spurgt damen i supermarkedet, og jeg ved, at det var svært for dig, men du gjorde det alligevel! Dette vil lære hende, at noget i livet kan være svært, og det er okay - men man skal øve sig på, at turde alligevel!

 

Når hun føler, er hun perfekt, præcis som hun er. Når hun tror på sine egne beslutninger. Og når hun lærer at turde kaste sig ud i nye ting, så vil hun føle sig modig, stærk og klar til at møde den favre moderne verden.

 

Please reload