Så mange timer skal dit barn sove

January 19, 2018

 

Mange forældre bliver overraskede over, hvor mange timer det anbefales at deres barn skal sove. Og i langt de fleste tilfælde skal ens barn sove længere, end man regner med. F.eks. er der ikke mange der ved, at et barn på 13 år har brug for knap 10 timers søvn hver nat. Og det er netop i denne aldersgruppe, at det viser sig, at mange danske børn sover for lidt. 

 

Nok søvn er "det nye sort" inden for sundhed, da flere og flere studier alle peger i samme retning: søvnen har direkte forbindelse til vores fysiske og mentale sundhed og udvikling. For børn har manglen på søvn blandt andet indflydelse på deres læringsparathed, udvikling og vækst. Så der er masser af gode grunde til at prioritere masser af søvn højt.

 

Her på BørneManualen har vi lavet et SØVNSKEMA, hvor du nemt kan se, hvor mange timers søvn, dit barn har behov for. Til alle aldre gælder, at du skal huske på, at dette er det anbefalede antal timer, som dit barn rent faktisk sover, og IKKE hvornår det bliver puttet. Er dit barn f.eks. 20 minutter om at falde i søvn, skal du huske at lægge det "oveni", når du skal regne ud, hvornår du skal putte dit barn.

 

Børn i 1-3-års alderen sover stadig til middag, så de angivne timer er inklusiv de timer, som barnet sover til middag. Bemærk også at børns søvnbehov kan være forskellige, så brug dette søvnskema som en guideline.

 

 

Please reload