Det siger vores kursister....

Mette Nielsen.

Kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Jeg kan ikke holde mig selv ud!"

Vi har prøvet ALT!!!!!! Men vi er endt i en ufattelig kedelig måde at tackle det på. Vi har skældt og smældet, irettesat, bebrejdet så jeg næsten ikke kan holde mig selv ud som forældre. Og hold da op, hvor gør den erkendelse ufattelig ondt!!!!!! Og hvor er vi som forældre drænet for kræfter. Vi har i to år haft en utrolig dårligt fungerende familie, der dagligt osede af tristhed, samvittighed, bebrejdelser, selvbebrejdelser, og værst af alt er kimen blevet lagt til dårligt selvværd hos begge vores børn......OG HVOR JEG DOG DAGLIGT GRÆDER INDENI.

EFTER KURSET:

"Jeg er stolt og glad!"

Siden vi startede med BørneManualens værktøjer, har min søn været jordens dejligste dreng. Han gav mig jordens størst krammer og sagde at “Enetid er det bedste i verden!!!” Jeg græd indeni! Når han bliver sur, er det mindre intenst og mindre dramatisk. Han har været så sød og kær og har taklet mange ting sååååå fint!!!! Jeg er stolt og glad! Kære  Børnemanual. I er den tømmerflåde jeg vil klynge mig til, og som jeg ved bliver vores redning!!!!!! Jeg bøjer mig i dyb taknemmelighed og respekt!!! Tak, tak og på forhånd tak for det som kommer!!!! DET KAN KUN BLIVE GODT!!!!

Pia Lentz,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

 "Konflikter ud af det blå."

Jeg står især med konflikter omkring bad og påklædning og om når vi skal være ude af døren til et bestemt tidspunkt. Sengetider er også et stort problem og i løbet af dagen hjemme fylder hun utrolig meget og kan hjemme starte en konflikt ud af det blå. Mavepine har hun flere om ugen som på et splitsekund kan forsvinde. Hun er enebarn og var svær for os at få. Og søskende kommer der ikke. Jeg har ofte bebrejdet mig selv for at forkæle, beskytte hende aaaalt for meget af den årsag. Og har brugt det som begrundelse for hendes adfærd. "

EFTER KURSET:

"Kan ikke få armene ned!"

”Jeg oplever nu at det hele begynder at virke og have en afsmittende effekt på resten af dagen. Vi har nu flere dage heeeelt uden konflikter!!!! Kan næsten ikke få armene ned :o) Det har virkelig været så dejligt, og hold da op så meget energi det også frigiver. Havde en snak nu ved sengetid med min datter og fik sagt hvor sej hun er – for hun er virkelig sej! En anden ting, som går op for mig, som ikke direkte involverer vores datter: Min mand og jeg er meget mere i dialog omkring børneopdragelse, og taler om tingene på en langt mere konstruktiv måde hvilket også har været med til at skabe forandring.”

Ann Louise Overgaard,

kursist hos BørneManualen

"Næsten for godt til at være sandt!"

"Efter 1 nat med Børnemanualens værktøjer har min datter på 2,5 år for første gang i sit liv sovet hele natten i sin egen seng. Før hen har vi har prøvet stort set ALT... gået til kranio sakral terapi, lokket med gaver, spurgt diverse pædagoger til råds, været ekstremt stædige osv....lige meget har det hjulpet. I morges vågnede hun og sagde glad "mig kunne godt mor". Pludselig ser jeg håb! Lige nu tænker jeg, at det næsten er for godt til at være sandt!"

Lene Gubi Andersen,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Min datter reagerer voldsomt!"

Indimellem har min datter meget voldsomme følelsesmæssige reaktioner, bliver MEGET ked af det, bliver MEGET vred, bliver MEGET grædende. Hun kan have virkelig svært ved at komme ud af det, og jeg synes at uanset hvad jeg og hendes far prøver lige lidt hjælper det. Min datter er også påvirket af at hendes storebrors store problemer med angst. Han kan fylde meget, skabe mange konflikter og reagere voldsomt. Hun vil gerne sørge for, at alle har det godt og bruger tit for mange ressourcer på det.

EFTER KURSET:

"Vi nyder mor-datter tid!"

Hun har igennem de sidste måneder sovet fast på en madras i soveværelset, fordi hun har virket meget sårbar i forbindelse med forværring af storebrors angst. Men nu er hun faktisk blevet puttet på sit eget værelse de sidste 2 aftener (!!!), og det har været rigtig hyggeligt! Jeg har bla tilskrevet det vores nye fokuserede mor-datter-tid og positiv dagbog, som hun nyder så meget. Jeg synes, det er super godt at få direkte tilbagemelding fra BørneManualen på det, der er svært, og dejligt med virkelig gode, konkrete og brugbare råd.

Lene Skjold Jensen,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Min datter flipper ud!"

Jeg oplever, at de mindste småting kan få hende til at "flippe ud". Hun er meget polær i sine følelser. Når hun er glad, er hun mega glad og overgearet og bum - så er hun ked af det, bliver vred og så raser hun op på værelset. Det synes jeg er svært at tackle. Hun føler også altid at jeg/lillesøster/lærerne/hele verden er imod hende, og det er altid hende der skal..., og hun må aldrig... og altid er det hende der bliver snydt. Det er mega hårdt, synes jeg.

 

EFTER KURSET:

"Jeg må råbe min glæde ud!"

Så må jeg lige råbe min glæde ud et kort øjeblik. Har haft den dejligste dag med pigerne i dag. Min datter har ikke en eneste gang råbt eller gået agurk, som hun plejer. Vi havde en times tid alene sammen ved stranden, hvor vi grinede og pjattede. Og hvis jeg lige skal blære mig lidt, så løste jeg lige en søskendekonflikt i dag helt efter opskriften fra BørneManualen, det virkede bare! Det er skønt, at det går i den rigtige retning, og jeg kan også mærke på hende, at hun er mere glad og ikke så frustreret som tidligere <3. Tak til BørneManualen fordi I er så konkrete i jeres måde at give respons på. Det betyder rigtig meget for mig!

Resi,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Vi synes, hun er strid!"

Min datters verden kan bryde sammen næsten ud af den blå luft. I går skulle hun vande sin solsikke, vi vander under vandhanen, men da hun flytter urtepotten, rammer stilken vandhanen og knækker. Verden brød sammen, og der var intet vi kunne sige eller gøre, som kunne gøre det godt igen. Hun er en dejlig pige, men vi glemmer nogle gange at se det dejlige i hende, og historien om at hun er strid (som hun sikkert har hørt os sige), kan hun jo lige så godt leve op til.

EFTER KURSET:

"Vi har fået vores glade pige tilbage!"

Tak for jer Mette og Mette  - I får en venlig tanke hver dag fordi I holder os i hånden :-) Jeg kan mærke på mig selv, at jeg er blevet mere rolig omkring min datter. Jeg er tidligere gået på listesko omkring hende og været meget i mit hoved omkring vores konflikter. Da jeg i morges mærkede efter i mit hjerte, kunne jeg mærke, at jeg ikke længere er på listesko eller i “please mode”. Jeg er MOREN, som tager ansvar, og det føles faktisk rigtig dejligt. :-) - Jeg vil slutte af med at sige tak for jer BørneManualen. Vi har fået vores glade og dejlige pige tilbage :-) Jeg er en glad mor!

Misha Frost,

kursist hos BørneManualen

"Jeg fik øjnene op for, hvad der lå bag hendes reaktion!"

"Min datter trak sig ofte fra fællesskabet i familien. Jeg fik sværere og sværere ved at snakke med hende, og forstå hvad der var galt. Jeg prøvede to af BørneManualens værktøjer og fik øjnene op for, hvad der lå bag hendes reaktion. Allerede på anden dagen skete der store forandringer, og vi endte med at sidde og hygge os - hold op hvor var det dejligt!"

Anne Timmann,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Min datter reagerer for fuld styrke!"

Jeg havde fornemmelsen af, at alle andres børn havde en volumen knap, der kunne skrues op og ned, men vores datters volumenknap sad fast på fuld styrke. Hvis hun bliver vred eller ked af det, er det for fuld styrke. Det, der ramte mig hårdt, var da hun sagde til sin mormor: jeg hører efter hvad mor siger, men hun hører ikke hvad jeg siger! (Efter vi havde haft et skænderi hjemme). Jeg behøver nok ikke fortælle, at jeg havde den omvendte opfattelse.

 

EFTER KURSET:

"Hun sover i egen seng nu!"

BørneManualens værktøjer er faktisk så fasttømret en del af min datters hverdag nu, at hun selv spørger til det og minder mig om dem, hvis vi ikke har fået det gjort inden godnat historie. Hun er endda begyndt at sove i sin egen seng. Hvilket hun ikke har gjort i halvandet år. Det skal siges, at min eksmand også har mærket en stor positiv forandring på vores datter og er blevet ret nysgerrig på de ting, jeg har forandret og indført hjemme hos mig :-)

Charlotte Krogh,

kursist hos BørneManualen

FØR KURSET:

"Hun griner bare ad os!"

Min datter er en meget sød og kærlig pige. Vi oplever desværre bare tit, at hun meget hurtigt bliver ked af det, smider med ting, langer ud, slår på os, kalder os grimme ting osv. Og det kommer som et lyn fra en klar himmel. Når hun er i det humør, gør hun intet af, hvad vi beder hende om – tværtimod. Og når vi irettesætter hende – ja, til sidst skælder kraftigt ud og beder hende gå på værelset, griner hun bare af os og nægter, så vi selv må bære hende ind på værelset. Der kan hun finde på at stor-tude, råbe af os og nogen gange kaste ting på døren osv.

EFTER KURSET:

"Det er dejligere at være vores datter!"

Tusind tak for en super postcast, Mette og Mette!! I rammer total spot-on ift vores datter! I dag har vi haft en fantastisk dag med rigtig meget tid sammen, og hun har været helt fantastisk og sjov at være sammen med – sådan skal alle dage blive! Jeg kan også se en bedring ift, at konflikterne ikke altid længere kulminerer og bliver blæst vildt op. Det er super rart, og jeg tænker, at det må også være så meget dejligere for vores datter! Endnu engang tak fordi I er her Mette og Mette!!

Marie Tapgaard,

kursist hos BørneManualen

"Stor ros til BørneManualen!"

"Stor ros til BørneManualen, for at være meget konkrete på værktøjerne, jeg sad selv og tænkte undervejs "jamen, hvordan får jeg det til at fungere i en travl hverdag?" Så rigtig godt med forslag og ikke mindst en venlig, men bestemt reminder om, at det her er en investering i MIN familie. Nærvær SKAL der være tid til. Ønsker mig, at mine piger om 30 år husker tilbage på en barndom, hvor de følte sig set og hørt, hvilket jeg er godt igang med at give dem nu."

Mie Marianne Jakobsen,

kursist hos BørneManualen.

FØR KURSET:

"Hun græder og er fuldstændig utrøstelig!"

"Vi har i 5 måneder kæmpet med vore datter på 16 måneder, hun får max 7 timers søvn i døgnet. Vi har faste rutiner og faste sengetider. Alligevel er vi nødt til at sidde hos hende, indtil hun falder i søvn. Vi har prøvet at putte hende og fortælle hende, at vi er lige inde i stuen. Men så snart vi forlader hendes værelse, græder hun og er fuldstændig utrøstelig. Når det så endelig lykkedes at få hende til at sove, så vågner hun konstant og er igen fuldstændig utrøstelig. Vil lige sige, hun er gennemset af læge, ørelæge og børnelæge.

Vi kæmper hver dag til 02-03 om natten. Vi får ikke selv meget søvn og det slider på os og vores forhold. Plus vi har tvillinger på 4 måneder."

EFTER KURSET:

"Vi er positivt overraskede!!"

"Vores datter falder selv i søvn nu, og vi sover ikke længere på hendes værelse! Hvis hun vågner om natten, kan vi nemt lægge hende igen, uden vi behøver at skulle sidde hos hende. Og ind imellem er hun begyndt at sove hele natten, helt uden opvågninger! Vi er positiv overraskede over kurset. Det er små ændringer vi har lavet, men vi kan se de er meget nødvendige, for de har gjort en verden til forskel. Så det er en ren fornøjelse at følge kurset!"

Julie Møller,

kursist hos BørneManualen.

FØR KURSET:

"Til tider kaster hun op af gråd!"

"Hun er 11 mdr og bliver så ulykkelig når man går fra hende ved putning, at hun græder så voldsomt at hun ikke kan få luft og til tider har kastet op af gråd. Derudover vågner hun et utal af gange hver nat og ender derfor altid i vores seng i løbet af natten hvilket vi ikke ønsker da vi alle sover dårligt sådan. Hun har sovet igennem 2 gange i hendes liv."

EFTER KURSET:

"Tredje aften faldt hun i søvn med det samme!"

"Vi har fået et perfekt putteritual nu. Piktogrammerne og den daglige rutine har været stor succes for min datter, og vi har i dag en helt ukompliceret putning. Det virker til hun forstår præcis, hvad der skal ske. Efter vi havde forberedt og øvet de nye sovevaner, gik det utroligt nemt med at falde i søvn. Første aften tog 13 min, anden aften 2 min. og tredje aften sov hun med det samme. Så vores plan B er slet ikke blevet brugt. Det føles så dejligt, at hun nu falder i søvn stille og roligt."

Er du i tvivl om noget?

Så sidder vi klar ved tasterne...

  • Facebook Basic Black

BørneManualen. CVR: 37119490.  4320 Lejre. Denmark.